Синдромът на компютърното зрение (известен още като Дигитална умора на очите) всяка година засяга все повече деца. Vaught Eye Associates публикува статия, призоваваща за повишено внимание за  времето, което децата прекарват пред екрана, за да се повиши осъзнаването на проблема. Времето пред екрана, отбелязва статията, стои като назрял проблем за общественото здраве. Всички лекари и повечето родители разбират заплахата и усложненията от времето прекарано пред екраните. Някои не разбират част от рисковете за здравето извън пристрастяващото поведение и други психични проблеми.

Начини за борба

1. Следвайте правилото 20-20-20

То е доста просто: когато използвате дигитално устройство, на всеки 20 минути гледайте обект на 20 или повече фута (6 метра) разстояние за поне 20 секунди. Тази проста малка практика действа по същество като бутон за нулиране. Той не отстранява изцяло проблемите с дигиталната умора на очите, но ви дава почивка и ви помага да продължите.

 

2. Използвайте настройки с по -ниска емисия на синя светлина

Повечето устройства вече имат вградени настройки, които ви позволяват да превключите в „нощен режим“, като настроите екрана на „по -топлацветна температура. Това не премахва синята светлина, но я ограничава значително.

 

3. Търсете алтернативи

Когато е възможно, потърсете алтернативи на устройствата. За игри? Отидете на аналог. За книги или новини? Отидете на хартия. За текстови съобщения или имейл? Опитайте се да се срещнете лично или да се обадите по телефона. Не всички неща могат да се правят извън екрана, но тези, които обикновено могат е по- добре да се опитате, за ваше добро!

Препоръката на д -р Воут за деца

Все по-нарастващото време пред екрана води до все по-голяма податливост към симптомите на дигиталната умора на очите. Децата, отбелязва д -р Воут, съобщават все по -често за умора на очите, сухота в очите, главоболие и нарушен сън. Д -р Воут предлага следните съвети за борба с тази болезнена болест:

 

  • Нищо не превъзхожда предотвратяването и ограничаването на достъпа, д -р Воут казва, че най -добрият метод за децата е „да се отдръпнат от екрана. Родителите се съветват да ограничат времето, което децата прекарват пред екрана до един- два часа на ден. " Както бе отбелязано по -горе, отдръпването от екрана предотвратява умората в очите най-ефективно. При децата, когато родителите контролират графика си, ограничаването на времето пред екрана е определено изпълнимо.

Негативите от времето пред екрана надвишават позитивите за децата, почти винаги. Децата могат да бъдат предизвикателство, а екраните могат да улеснят родителите да се справят с трудностите. Освен това, времето пред екрана не е по- добро от други видове дейности за децата. Екраните в света, който обитаваме, винаги ще бъдат необходими в някаква по -голяма или по -малка степен. Когато не са необходими за децата, премахнете ги от уравнението. Очите и мозъкът на вашите деца ще ви благодарят.

Както знаете, негативните ефекти на синдрома на компютърното зрение засягат всички, не само децата. Всеки, който редовно използва екран, бива залят с вредна синя светлина. Предотвратяване използването на екрани от децата може да е най -доброто решение, но понякога просто не може да се постигне. По дяволите, понякога дори не можете да помолите децата си да се отдръпнат (т.е. домашна работа, комуникация с роднини и т.н.). Защитата на очите ви и техните очи е от значение. В GUNNAR Optiks нашата мисия е да направим точно това. За тези моменти в които не можете да се отдалечите от екрана, поставете чифт GUNNARS и усетете разликата.