Видяхте ли видеото ни?

GUNNAR Optiks създадоха анимирано клипче за да осведомят хората за очилата срещу синя светлина на GUNNAR. Създадохме това видео за да отбележим колко много нашите животи се въртят около дигиталните екрани. До края става ясно как GUNNAR ще ви помогне. Изгледайте го преди да продължите да четете!

 

Забележете заглавието на видеото „Защита за очите необходима, панталони по избор“. Нашият дигитален свят предлага ново разнообразие и богат диапазон от изживявания... и всичко това, докато сте все още по бельо. Няма нужда да ставате от дивана или дори да сте облечени за да бъдете част от дигиталния свят. Проблемът обаче е с очите. Може да се спасите от външния свят (така да се каже), но без правилната защита, очите ви са уязвими. Нека анализираме.

Напрежение в очите предизвикано от дигиталните екрани

 

Вече не е необходимо да напрягате тялото си, когато работите или играете. Въпреки това обаче не оставате невредими! Вместо вашият гръб, вашите очи вече носят тежестта от вашата работа или игра. Мускулите на очите, както и всички останали мускули могат да бъдат преуморени. Ако всеки ден тренирахте един и същ бицепс, натрупването на мускулна маса ще е трудно, не защото не тренирате достатъчно усилено, а защото го преуморявате.

 

Същото се отнася и за очите. Разликата? Няма положителни ефекти от преуморяването на очите ви. Изпитване всичкото напрежение, но не печелите нищо. Какво причинява напрежението? Постоянния сблъсък с цифрови екрани отблизо. Тези екрани имат почти недоловимо трептене, което кара очите постоянно да правят корекции и да се фокусират наново и отново. Още повече, че екраните излъчват вредна синя светлина. Тази комбинация от фактори дава само един резултат: проблеми.

 

Ако ви харесва очите ви да са уморени, сухи, да ви болят, да имате главоболия, можете да спрете да четете. Нищо от това, което следва не се отнася за хората, които не се вълнуват от тези неща. Освен, ако разбира се, не сте загрижени за зрението си. Ако сте загрижени, за който и да е от изброените симптоми, продължавайте да четете!

Дългосрочни проблеми

 

Честото и продължително гледане в екрани води до мускулна атрофия, най- честата причина за ослепяване. Синята светлина минава през вашата роговица, право във вашата макула. В краткосрочен план, се чувствате както беше описано по- горе. В дългосрочен план, може да започнете да губите зрението си.

Това е най- сериозният дългосрочен ефект. Краткосрочният ефект обаче, също не е за пренебрегване. Представете си да имате хроничен синдром на преумора на очите, заради екраните. Винаги некомфортно, леко главоболие, раздразнителност през цялото време. Превръщането на подобни симптоми в новото нормално попада доста ниско в списъка с неприятности. Съществуват много „закърпващи“ положението решения, както краткосрочно, така и дългосрочно, но никое от тях не ви предпазва през цялото време, и то със сигурност.

Къде се появяваме ние?

 

Напишете GUNNAR! Нашите очила помагат да се облекчи умората и стреса на очите, като в същото време подобряват контраста, комфорта и концентрацията за всеки, който прекарва дълги часове взирайки се в екраните. Краткосрочно, напрежението в очите изчезва. В дългосрочен атрофията на макулата- няма шанс. Включете се в движението, като си вземете очила GUNNAR!