Ако сте прекарали повече време на нашия уебсайт, вероятно сте забелязали нашето разнообразие от опции за лещи. Ако сте като мен, вероятно ще ги разгледате и няма да имате представа как да изберете. Различни фактори играят роля при вземането на решение, което го прави трудно. По -висока спрямо по -ниска защита, цветни срещу прозрачни лещи, лещи за открито и закрито, кои ще свършат работа? Днес предлагаме описание на предназначението на различни видове лещи и как да изберем.

Бърза бележка за всички потребители на GUNNAR

Ще  забележите, че независимо от това защо имате нужда от GUNNAR, би трябвало първо да зададете въпроса „от каква защита се нуждая?“ В крайна сметка от този въпрос тръгват всички последващи съвети. Ключовата разлика между лещите е GUNNAR Blue Light Filter (GBLF). Точно като фактора за защита на кожата (SPF) в слънцезащитните продукти, ние оценяваме нашите лещи въз основа на това колко добре защитават очите ви. Имайте това предвид, докато разглеждате различните типове лещи едни по едни по -долу.

Типове лещи и очила и нуждата от тях

Както подсказва името, GUNNAR проектира и очила за геймъри. Основната разлика в очилата за геймърите е дизайнът на рамката. Рамките се фокусират върху комфорта и съвместимостта при игри (например специфичен дизайн за удобство със слушалки). Опциите за лещите за всеки тип очила са еднакви (въпреки че някои видове лещи се предлагат само с определени рамки, стеснете търсенето в нашия магазин, за да видите кои рамки са налични с типа лещи, от които се нуждаете). Ако предпочитате различен набор от рамки, всички рамки, които поддържат типа лещи, от които се нуждаете, ще ви свършат работа. Нашата патентована технология обаче не е в рамките, а в лещите!

Clear лещи

Тези лещи предлагат най-нискaта защита GBLF (35). Хората, използващи прозрачни лещи, получават по -голяма защита от нормалните очила, но по -малко от лещите Amber, Sun или Amber Max. Такива лещи са най-подходящи за тези с най-малка нужда от защита. Случайните потребители на технологии, които понякога изпитват умора в очите и други симптоми, обикновено ще открият, че тези очила вършат доста добра работа. Ако това описание се отнася за вас и предпочитате да не носите кехлибарени лещи по естетически причини (няма проблем, разбираме), прозрачните лещи може да са за вас.

 

Трябва да помислите за лещи Clear, ако за вас се отнася едно или повече от следните:

 • Използвате телефона си най-много 1-2 часа на ден
 • Не използвате компютър за работа
 • Изпитвате минимални, но налични симптоми на дигитална умора на очите
 • Рядко работите в зони с ниска осветеност
 • Излагането на изкуствена синя светлина е минимално
 • Играете видео или компютърни игри само отвреме навреме или изобщо не
 • Цикълът на сън почти не страда от използването на цифрови устройства

Amber леща

Кехлибарените лещи правят голям скок в защитата спрямо Clear GBLF (65). Цветът на лещата се променя и защитата почти се удвоява. Тези лещи предлагат защита на тези, които използват технологии много по-често. Ако използването на дигитални устройства е централна част от живота ви, трябва да помислите за използването на Amber лещи. Ако функционалната защита е вашата игра, то кехлибарените лещи може да са точно за вас.

Трябва да помислите за Amber лещи, ако едно или повече от следните се отнасят за вас:

 • Използвате телефона си над 3 часа на ден
 • Използвате компютър за работа
 • Изпитвате постоянни симптоми на дигитална умора на очите
 • Работите рядко на места с ниска осветеност
 • Излагането на изкуствена синя светлина е ежедневие
 • Играете често видео или компютърни игри за продължителен период от време
 • Страдате от умерени проблеми с цикъла на сън от вашите цифрови устройства

Много съвременни кариери и забавления сочат към този, най-популярният ни обектив. Графични дизайнери, софтуерни инженери и кодери, блогъри, професионални геймъри и лица в свързана с тях кариера ще се възползват от лещите Amber.

Sun лещи

Другите видове рамки се фокусират върху употреба на закрито. Както може би се досещате, нашите слънчеви лещи са за позлване на открито. Тези лещи осигуряват по-висока защита GBLF (90) за тези, които прекарват дълги периоди от време на слънце, с или без цифрови технологии. Тези, които използват прозрачни лещи на закрито, трябва също така да забележат, че ние предлагаме преходни лещи, които преминават от Clear до Sun оттенък (въпреки че GBLF винаги е 35 в тези лещи).

 

Трябва да помислите за Sun лещи, ако едно или повече от следните се отнася за Вас:

 • Работите често на открито за дълги периоди от време
 • Изпитвате главоболие или други симптоми на умора в очите при слънчева светлина
 • Използвате цифрови устройства на открито през деня

Разбира се, трябва да отбележим, че всеки, който носи слънчеви очила, би имал полза от чифт слънчеви очила GUNNAR. GBLF на сегашните ви очила вероятно оставя очите ви уязвими. Защо да защитавате очите си само на закрито?

Amber Max лещи

Сега достигаме МАКСИМАЛНА ЗАЩИТА! Amber max, с най-високия GBLF, който предлагаме (95) е предназначен за най-чувствителните очи. Това ниво на защита не пропуска почти никаква синя светлина. Недостатъкът, разбира се, е тъмнината и цветоусещането. Ако смятате, че се нуждаете от нивото на защита, предлагано от Amber Max, обаче всички недостатъци ще изчезнат с облекчението, което ще изпитате при употреба.

 

Трябва да помислите за лещите Amber Max, ако за вас се отнася едно или повече от следните:

 

 • Често работите с дигитални технологии през нощта или при много слаба светлина
 • Редовно играете за продължителни периоди от време през нощта или при много слаба светлина
 • Когато използвате дигитални устройства, изпитвате екстремни симптоми на дигитална умора на очите
 • Вашият цикъл на сън страда значително от използването на цифрови устройства
 • Консултацията с очен лекар препоръчва изключителна защита

Спомняте ли си списъка с професии и забавления, изброени под Amber лещите? Включете всички тези тук и премахнете светлината. Ако работите през нощта и сте в някоя от кариерите, изброени под Amber, Amber Max може да са лещите за вас.

Кратко резюме

По -долу е изображение, което накратко описва всеки от типовете лещи.

Следващата стъпка

Сега имате всички знания, от които се нуждаете, за да вземете информирано решение кои лещи GUNNAR са подходящи за вас. Следващата стъпка е да изберете своето ниво на защита. Продължете напред днес с патентованата технология на лещите на GUNNAR и се присъединете към движението!