Само с кратко търсене в интернет можете да намерите много информация, обясняваща опасностите от синята светлина. Често в тези описания обаче количеството светлина, необходимо за причиняване на щети, изглежда прекомерно. Типичният стандарт за дигитална преумора на очите е четири часа непрекъснато използване на цифров екран. Това количество на употреба, все повече и повече, става обичайно. Въпреки това, ако прочетете това и си помислите "не аз!" Не сте сами. Така че, на практическо ниво, трябва да попитаме кой има нужда от защита от синя светлина? Лесно е да си представите геймъри или програмисти, носещи очила, блокиращи синя светлина, но какво ще кажете за други хобита или професии? Днес ще обясним точно кой би се възползвал от редовното използване на очила със синя светлина.

 

Професии

 

Всяка професия, изискваща използването на цифрови екрани, ще има полза от защитата от синя светлина. Често такива професии позволяват и гъвкаво работно време. Това е хубаво от практическа гледна точка за работника, но за очите му? Това означава да работите след тъмно. Това дори влошава още повече нещата. Следните примери, по-конкретно, трябва да се предпазват.

 

  • Програмист: Никой не би предположил това. Програмистите излагат очите си на прекомерна синя светлина поне 8 часа на ден. Фокусираният поглед на програмистите, често върху множество екрани, може да стане хипнотичен и още по-опасен. Мислейки за логиката и езика, те не успяват да защитят очите си от постоянния бараж от синя светлина.
  • Blogger: Краен срок, много дължими чернови и нередовно работно време. Всички те описват типичните блогъри. Изоставането от крайния срок е начин наистина да повишите напрежението. При такива обстоятелства работата до късно през нощта в продължение на часове е вероятно и често срещано явление. Защитата през такива дни и нощи не би могла да бъде по-важна.
  • Графичен дизайнер: Отново намираме някого с постоянно втренчване. Вглеждане отблизо в екрана, приближаване, за да проверите подробностите, повишаване на яркостта на екрана, намаляване на горните светлини. Всичко това в услуга на проекта, за да се уверите, че всичко изглежда както трябва. За съжаление, всички тези навици са склонни да застрашават очите им.

 

Хоби

 

Не всички хобита са създадени еднакви, когато става въпрос за синята светлина. Някои ви излагат на повече. По-долу са дадени три примера за хобита, които попадат в тази категория.

  • Netflix Bingers: Някой, който гледа телевизия до късно през нощта, често на телефон или лаптоп, часове наред? Да, бихте могли да използвате някаква защита. Не само за да избегнете синдрома на компютърното зрение, но и за да ви помогне да спите по-добре.
  • Четци на Kindle: Някой с достатъчно време да чете няколко часа на ден (накарайте останалите да ревнуваме, защо не!) излага очите си на риск, ако използва технология. Kindle или друг електронен четец е чудесен начин да носите цялата си библиотека със себе си в движение и винаги да имате възможността да получите нова книга. Въпреки това, взирането във всеки екран, осветен от LED, излъчващ синя светлина, създава проблеми.
  • Запалени геймъри: Аз например, като обикновен геймър, се озовах в къщата на приятел от 22:00 до 2 часа, играейки Halo на няколко пъти. Всички се чувстват изморени, изтощени и малко болни след това. Обвинете синята светлина! Намалявате светлините, увеличавате яркостта и се взирате немигащо в екраните. Не искам да пропусна момент, не искам да изгубя живот. Е, всичко това е присъщо за игрите, но последствията, които описах, не е необходимо да бъдат. Пазете себе си!

 

Възрастови групи

 

Всеки може да се възползва от защитата от синя светлина, но някои се нуждаят от нея повече от други. По-долу изброяваме три групи, които трябва да полагат специални грижи.

  • Деца и млади възрастни: Развиващите се очи и мозъци са особено податливи на увреждането, което причинява синята светлина. Децата се нуждаят от специална защита, тъй като са склонни към пристрастяване към технологиите и прекомерна употреба. Помощта за определяне на ограничения за употребата и получаването защита е от съществено значение.
  • Средна възраст: Макулната дегенерация започва, когато се родим. Това е процесът, чрез който бавно ослепяваме. Зрението ни се влошава през целия ни живот. Това се ускорява бързо на средна възраст. Доказано е, че синята светлина увеличава скоростта и тежестта на макулната дегенерация. Хората на средна възраст трябва да бъдат предпазливи по отношение на излагането им и трябва да се предпазят, когато е необходимо.
  • Възрастни хора: Хората в напреднала възраст често се борят с проблеми със зрителните увреждания. Комбинирайте това с намалена подвижност и често се оказвате с някой, който има проблеми с очите, който седи на дивана с телефона, телевизора или компютъра си по цял ден. Така или иначе, това е рецепта за проблеми със синята светлина. Освен това възрастните хора често се борят с проблеми със съня. Прекомерното излагане на синя светлина само изостря проблема.

 

Ако попадате в една или повече от тези категории, което е вероятно, тогава не чакайте повече. Защитете се от синята светлина, на която се излагате всеки ден. Научете кое ниво на защита на лещите е подходящо за вас и не забравяйте да разгледате новите опции от нашите най-продавани компютърни очила Intercept и Vertex.